Optik Turnike

Optik Turnike Nedir?

Optik Turnike yoğun ziyaretçi – personel geçiş trafiğinin olduğu alanlarda güvenli, kontrollü ve hızlı şekilde akışı sağlayan cihazlardır. Bu turnikeler güvenlik konusunda olduğu gibi sitilleriyle de kusursuz performans sunmaktadırlar.

Hızlı geçiş turnikeleri diğer adı ile hızlı geçiş turnikesi olarak da bilinir. Bir güvenlik görevlisinin müdahalesi olmadan geçen insanları otomatik olarak tanımlamak için genellikle kızılötesi sensörler kullanır. Adilo Bilişim hızlı geçiş turnikeleri gerek dış tasarımı gerekse işlevi açısında müşterilerine maksimum verimlilik ve güvenlik sağlayacak özelliklere sahiptirler.

ADİLO BİLİŞİM

Optik Turnike Modelleri

Optik Turnikeler Nasıl Çalışır?

Adilo  Bilişim hızlı geçiş turnikeleri geçişin sağlanacağı alana uygulanarak bir koridor oluşturulur. Oluşturulan bu koridorun arasında geçişlerde kontrolü sağlamak için engelleme yapan cam veya pleksiglastan kanatlar vardır.

Geçiş yapacak ziyaretçi yada personel kartı okuttuğunda kanat açılır. Aradan geçiş yapılırken koridordaki alıcı sensörler geçişi algılar takip eder geçiş gerçekleştikten sonra kanatları kapatır.

Bir ziyaretçinin geçişi sırasında arkasında diğer kişinin kartını okutmadan geçmeye çalışılması durumunda sistem yetkisiz geçişi algılar kanatları aniden kapatır ve yerleşik alarm sistemini devreye sokarak güvenlik personelini uyarır. Ancak ani kapanma esnasında kaçakta olsa insana bir tehlike oluşturacaksa kanat kapanmaz ama alarm çalarak güvenliği ikaz eder. 

Tek kanatlar Master / Başlangıç Birimi veya Slave / Sonlandırıcı Birimi çalışma yapılandırması ile 550 mm genişliğinde standart geçiş alanı oluşturur. Çift Kanatlar ise Slave / Yan Merkez Birimi çalışma yapılandırması ile iki koridorda 550 mm genişliğinde standart geçis alanı olusturur. Hibrit Kanatlar Slave / Yan Merkez Birimi çalışma yapılandırması ile bir koridorda 550 mm genişliğinde normal geçis alanı, diğer yan koridorda 900 mm genişliğinde engelli geçiş alanı oluşturur. Engelli Kanatlar ise Slave / Sonlandırıcı Birimi çalışma yapılandırması ile 900 mm genişliğinde engelli geçiş alanı oluşturur.

Optik Turnikeler kart okuyucu ve parmak izi okuyucu ile entegre edilebildiği gibi vip geçişlerde düğme yardımı ile kanatlar açılarak geçişin yapılması sağlanabilmektedir.

Çift yönlü kontrollü veya kontrolsüz giriş çıkış imkanı sağlayan turnikelerle aynı zamanda belirli alanlara geçişi sınırlayabilir yada geçişlere süre kısıtlaması getirebilirsiniz.
Acil durumlarda yangın ihbar sisteminden gelen sinyal ile “acil mod” konumuna geçer ve kanatlar açılarak geçiş yolu açılır. Enerji kesintisinde opsiyonel akü desteği ile kanatlar otomatik olarak açık pozisyona geçer.

Optik Turnikelerin Mimari Uyumu

Optik Turnikelerin dış çerçevesinin kullanılacağı alanın dekorasyonuna göre tasarlanabilir olması günümüzde özellikle prestij sahibi veya dekoratif bütünlüğü önemseyen kuruluşların, mimarların öncelikli tercihi olmaktadır.

Hem geliştirilmiş güvenlik özellikleri hemde tasarımı ile verimliliği yüksek olan bu turnikelerin üst kısımları paslanmaz çelik, mermer veya granit yapılabilir, dış tasarımında ağaç, granit, meşe, deri gibi malzemeler kullanılarak harika modeller tasarlanabilir.

Örneğin tasarlanmış bir optik turnike fotoğrafı ekleyelim yazımıza eminiz sizde bu mimari uyumu bizim kadar seveceksiniz 🙂

optik turnike

Adilo Bilişim hızlı turnikelerin güvenlik işlevini genişletmek ve geçişleri daha seri hale getirmek için müşterilerin istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda, ürettiği çözümlerle memnuniyeti de üst seviye de tutmayı başaran seçkin bir firmadır.

Parmak izi okuyucu, yüz tanıma cihazı ve iris okuyucu cihazları optik turnikelere monte ederek personelin kartımı kaybettim, unuttum, çalındı mazeretlerini ortadan kaldırır. Kart maliyetinden müşterilerini kurtarmakla birlikte pdks yazılımları ile personelin giriş çıkışları raporlanabilir ve ay sonlarında maaş hesaplamaları yapılabilmektedir.

Bu turnikeler güvenlik personelinin iş yükünü azaltmakla birlikte insan gözünden kaçabilecek kontrolsüz geçiş yada keyfi opsiyonlu geçişlerin oluşumunu engeller ayrıca daha az güvenlik personeli kontrolüne ihtiyaç duyan optik turnikeler kurum ve kuruluşların güvenlik personeli maliyetinde düşürmektedir.

Optik Turnikeler Nerelerde Kullanılır?

Optik turnike genellikle iç mekan kullanımı için uygundur. Yoğun geçiş trafiğine sebebiyet vermeden güvenliği arttırmak isteyen tüm kurum ve kuruluşlar tarafından kullanılabilen turnikeler günümüzde müzeler, holdingler, kongre salonları, fabrikalar, iş kuleleri, spor salonları, oteller, devlet kurumları gibi bir çok yerde kullanılmaktadır.

Adilo Bilişim ücretsiz keşif hizmeti ile alanında uzman ekipleri turnikelerin uygulanacağı alanın tespitini yapıp, müşterilerinin doğru zamanda doğru ürünlerle maksimum güvenlik ve verimlilik sağlayacakları çözümler sunmaktadır.

 

.

ADİLO BİLİŞİM

İş Ortaklarımız